Van 102kg naar 72kg in minder dan 8 maanden!

Ken je het gevoel dat je na een dag werken geen energie meer hebt? Michiel kende dit ook… Tot hij besliste hier iets aan te doen!

Michiel, een goede vriend van me, kwam in januari naar me met de vraag of ik hem kon helpen op een efficiënte manier te sporten. Hij was op dat moment 23 jaar wilde zijn leven over een andere boeg gooien. Hij gaf aan last te hebben van zijn rug op het werk en geen energie meer te hebben als hij thuis kwam van het werk. Hierdoor kwamen zijn hobby’s onder druk te staan. Hij wilde wel dingen gaan doen maar eindigde op de één of andere manier toch steeds terug in de zetel… Vanaf vandaag zou dat veranderen!

Na een overleg en het bekijken van zijn doelen, kwamen we samen uit bij de inspanningstest als beste optie voor Michiel. Hij zou hiermee een grote autonomie behouden in zijn trainingen en kon afwisselen tussen verschillende sporten. Zijn doel was om af te vallen en meer energie te hebben voor zijn hobby’s.

Ik wist voordat ik hem begon te helpen dat Michiel een doorzetter was. Maar van deze resultaten stond ik zelf ook versteld! Michiel ging met enorme stappen vooruit op sport vlak en de kilo’s verdwenen als sneeuw voor de zon. Tenslotte was hij na 6 weken van zijn rugpijn verlost.

6.png

Deze tabel toont de verandering van lichaamssamenstelling doorheen de periode van 8 maanden.

5.png

De foto toont Michiels’s hartslag op de 4 verschillende testen voor dezelfde belasting. Zijn hartslag is 50 slagen gezakt voor dezelfde inspanning!

Wat heeft hij dan juist gedaan om deze uitzonderlijke resultaten te bereiken?

Hij deed wat hij leuk vond!

Michiel kan genieten van een goede fietstocht. Het helpt zijn hoofd leegmaken en zorgt voor een grotere productiviteit achteraf. Om zijn gewicht aan te pakken heeft hij uitgerekend hoeveel kcal hij mag innemen op een dag. Hij heeft zich aan deze cijfers gehouden en de resultaten laten dit duidelijk zien. 

Vroeger liep Michiel ook graag maar dit was niet langer aan de orde omwille van zijn gewicht. Na enkele maanden zat Michiel opnieuw op een goed gewicht om te lopen en besloot hij zijn fietstrainingen af te wisselen met looptrainingen. Beide trainingen deed hij nog steeds met de hartslagzones van de inspanningstest. De afwisseling motiveerde Michiel om extra door te zetten en bracht hem bij zijn laatste test.

Samengevat voor Michiel willen de resultaten zeggen: een vetpercentage dat gezakt is met 46% en een relatief vermogen dat gestegen is naar 193% van zijn originele vermogen!!! Een ongelofelijke prestatie van Michiel!

Keep up the good work Michiel! 

Heb je vragen over de inspanningstest en wat deze voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op via: https://www.process-sport.com/contact .

Previous
Previous

Supercompensatie

Next
Next

Mobility Cursus